Пт, 26/04/2024, 21:31:29
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » ЧЛЕНИ НАШОЇ СПІЛЬНОТИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ ЗУСТРІЧІ
14:03:40
ЧЛЕНИ НАШОЇ СПІЛЬНОТИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ ЗУСТРІЧІ

Як повідомило радіо Ватикан, 15-16 жовтня 2011 р., у Ватикані проходив міжнародний симпозіум «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється», організований Папською Радою сприяння новій євангелізації. Першого дня у ватиканському залі для загальних аудієнцій та концертів імені Папи Павла VІ пройшла зустріч нових євангелізаторів, яку відкрив архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації. Під час тієї зустрічі були обговорені різні сфери нової євангелізації, виклики, які ставить перед нею сучасне суспільство, зокрема, секуляризація, яка особливо відчутна в Європі та Північній Америці. А ввечері відбулась зустріч учасників міжнародного симпозіуму із Святішим Отцем Венедиктом ХVІ, який звернувся до присутніх із словом та уділив апостольське благословення.



В цій зустрічі взяли участь Владика Тарас Сеньків, Голова Патріаршої Комісії у справах Євангелізації, члени спільноти Школи Євангелізації Святого Андрія з України та Португалії, яка діє при громаді УГКЦ м. Лісабон разом зі своїми духовними провідниками: о. Теодор Пилявський, ЧСВВ (Брюховичі-Львів), о. Йосафат Мощич, ЗСА (м. Івано-Франківськ), о. Йоан Лубів, ЧСВВ та о. Микола Ярема, ЧСВВ (м. Лісабон Португалія), о. Франціск Шиделко, ЧСВВ (м. Рим).

   В неділю, 16 жовтня 2011 р., учасники міжнародного симпозіуму «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Cлово Боже зростає і поширюється",

  

    мали нагоду помолитись Службу Божу разом із Святішим Отцем у ватиканській базиліці Святого Петра. Разом з Папою співслужили Кардинали та єпископи з цілого світу, між якими були Блаженніший Святослав Шевчук, Глава і Отець УГКЦ та Владика Тарас Сеньків, Голова Патріаршої Комісії у справах Євангелізації.


о. Микола Ярема, ЧСВВ, о. Франціск Шиделко, ЧСВВ, о. Теодор Пилявський, ЧСВВ

Школу євангелізації св. Апостола Андрія (ШЄСА) у 1980 році заснували Хосе Прадо Флорес (José H. Prado Flores) і Білл Фінк (Bill Finke) у Мексиці та о. Еміліян Тардіф (p. Emiliano Tardif) у Домініканській Республіці.


Папа Венедикт та Хосе Прадо Флорес

Ця школа має апробацію кардинала Хуана Сандовала Ініґуеца (Juan Sandoval Iñiguez), Архиєпископа Гвадалахари (Мексика) і мексиканського єпископату. Сьогодні на п’яти континентах у 60-ти країнах діють вже 2000 шкіл євангелізації св. Андрія. Програма цієї школи теоретично-практична: вона намагається не лише євангелізувати, але також приготовляти місцеві групи, які зможуть самі проповідувати курси програми. Окрема увага звертається на необхідність інкультурувати курси у відповідності до місцевих звичаїв та обрядів.



о. Антоній Яцура, ЧСВВ, о. Йоан Лубів, ЧСВВ, о. Йосафат Мощич, МЗСА

В Україні курси школи євангелізації св. Апостола Андрія почали проводитись з 2009 року у ВІФБС (Брюховичі-Львів) як практичні заняття для вдосконалення душпастирського вишколу семінаристів та інших бажаючих. За цей час євангелізатори Мексики і Бразилії (Хосе Прадо Флорес, Карлос Аргуельйо і Анжела Чінезе) провели в Україні п'ять курсів. А місцеві учасники, які перейняли досвід євангелізації, також вже дали 15 повних курсів (Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Закарпаття, Лісабон) і біля 40 скорочених (у школах і деяких парафіях Івано-Франківщини).

 

За матеріалами радіо Ватикану

о. Йоан Лубів, ЧСВВ

Відповідальний за пасторальну працю в Лісабоні


Категорія: Загальні новини | Переглядів: 2156 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0