Сб, 20/04/2024, 15:59:31
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2012 » Березень » 8 » У СТРИЙЮ ЗАВЕРШИВСЯ ЄВАНГЕЛІЗАЦІЙНИЙ КУРС «НОВЕ ЖИТТЯ»
17:39:59
У СТРИЙЮ ЗАВЕРШИВСЯ ЄВАНГЕЛІЗАЦІЙНИЙ КУРС «НОВЕ ЖИТТЯ»
04 березня 2012 року, у приміщенні будинку Духовної Просвіти, що діє при парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрий, прозвучали завершальні конференції євангелізаційного курсу «Нове життя».
Впродовж трьох днів учасники даного заходу, серед яких були вчителі Християнської етики, катехити, священики, семінаристи та студенти прослухали ряд конференцій на такі тематики: «Божа Любов», «Гріх», «Спасіння в Ісусі», «Віра», «Навернення», «Ісус, Господь, мій Господь», «Обітниця Святого Духа», «Плоди, дари і харизми Святого Духа» та «Спільнота». Головною змістовою лінією цих наук була фундаментальна євангелізація, розкриття якої супроводжувалось активним використанням інтерактивних методів.
Центральним місцем трьохденної духовної мандрівки євангелізаційного курсу була Божественна Літургія. Окрім цього відводилось чимало часу на обговорення виголошених наук, ділення, спільну та приватну молитву, а також на особисті духовні розмови.
«Найперше хочу подякувати Владиці Тарасу за сприяння у проведенні цього курсу у Стрийській єпархії, а також за інтерв’ю щодо Нової євангелізації, яке нещодавно було опубліковане у католицькому часописі «Патріархат». Там я прочитала такі слова: євангелізація – це в першу чергу особисте відкриття Бога, який тебе любить. І, власне, ці слова я досвідчила на цьому курсі. Я давно уже не переживала такої глибокої зустрічі із живим Богом. В цьому часі я відчула, що чимало моїх внутрішніх ран, які накопичились у моєму серці, були зціленні. Те, що я приховувала у собі, і те, чого я так боялася, стало для мене місцем об’явлення великої Божої любові», - ділиться своїми враження п. Олександра з Миколаївського деканату, учасниця даного курсу.
«До Церкви Христової я прийшла 17 років тому. Дякувати Богові, у мене було дуже багато нагод відвідувати різні курси, реколекції, серепти, та іншого роду заходи, призначені на поглиблення духовного життя. Я справді дуже багато прочитала, вивчила, знаю про Христа. Але саме на цих курсах, я глибоко усвідомила у своєму серці, що те Євангелія, частини якого я знаю напам’ять, в ці дні стало для мене справді рідним. І тому я запрошую таких, які багато знають про християнство, які можуть багато чого навчити, приходьте на ці курси, бо вони допомагають відкривати серця на живого особового Бога», - свідчення ще однієї учасниці євангелізаційного курсу «Нове життя».
Провідниками даного курси були ієромонахи Місійного Товариства Святого Апостола Андрія та Чину Святого Василія Великого.
Курс «Нове життя» у м. Стрий проводиться з ініціативи Комісії євангелізації Стрийської єпархії УГКЦ, з метою поглиблення живого християнського життя та переосмислення усього духовного досвіду у світлі Божої Любові. Загальна кількість учасників склала 50 осіб.
Прес-служба Стрийської єпархії
Категорія: Новини курсів в Україні | Переглядів: 1188 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0