Пт, 29/03/2024, 13:59:08
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2012 » Вересень » 6 » З РАБСТВА ДО ВОЛІ
15:45:25
З РАБСТВА ДО ВОЛІ

Протягом чотирьох днів подорожуючи сторінками Святого Письма з проповідниками о. Лукою Паітоні та Карлосом Маціясом де Лара з Італії 117 учасників курсу пройшли духовний шлях від рабства до свободи. Дуже ясно постала перед нами постать Мойсея, сильного горінням духа але також не позбавленого сумнівів, слабкостей, депресії і страху. Врятований з води для того, щоб самому стати визволителем свого народу. Богом вибраний і покликаний виконати визвольну місію він все ж шукає відмовки:
-    «Хто ж я такий?» Вих.3:11,
-    « Боже я тебе не знаю» Вих.3:13
-    «Моєю проблемою є інші» Вих.4:1
-    «Я є заїкою» Вих.4:10
-    «Я не хочу йти» Вих.4:13
Все ж зустріч з незгоряючим кущем дає Мойсею силу йти далі, взявши духовну палицю, палаючий вогонь Слова Божого, скріплюючи щораз більше тісні стосунки з Богом «Я буду з тобою» (Вих.3:12), і це рішення змінило його життя та життя всього народу. Він став другом Божим. А чи я хочу стати Божим другом?
Подібно до Мойсея та ізраїльського народу ми в нашому житті також зустрічаємо нарікання, відмовки, спрагу, голод, зраду. Тому маємо прислухатись до глибини нашого серця і почути там «Мойсею, Мойсею!» (Вих.3:4),  «А ти залишся тут коло мене» (Втор.5:31).
Господи допоможи нам збагнути всю силу і глибину Слова Божого, що народжує до життя, яке є поживою, моєю палицею та міцним союзом перед палаючим кущем Божої Любові, щоб увійти нам у землю обітовану.


Марія Сікора,
с. Муроване

Категорія: Новини курсів в Україні | Переглядів: 1494 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0