Чт, 25/04/2024, 09:25:10
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2011 » Листопад » 28 » ТАК ЧАСТО Я ІДУ ДО ЕМАУСА
19:48:27
ТАК ЧАСТО Я ІДУ ДО ЕМАУСА

   20 листопада, осіння днина, надворі повіває холодом, небо затягнуте хмарами, а в теплій затишній кімнаті зібралася українська громада м. Сінтри (Португалія), щоб опанувати курс «Емаус», щоб пережити духовне єднання з Ісусом.
   «Єдина служба на землі – це служба Богові», – стверджував М.Гоголь.
   Панує тиша. І в цій тиші йде спілкування і пізнання один одного і себе через Слово Боже. Ще з дитинства нам відомі істини: «Не осуджуйте, щоб і Вас не осуджували», «шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам», не шукайте порошинки в оці ближнього, а спершу в своєму». Але треба прожити життя, щоб зрозуміти всю правду тих істин, щоб побачити, як люди потурають своїм слабостям і ворогують з іншими людьми, бо не можуть піднятися вище …. до зустрічі з Ісусом.
   Образ Христа – Сина Божого, що став чоловіком і прийняв людську долю, – це прообраз великої драми на землі, прообраз великого людського страждання в ім’я любові.
   Духовним наставником громади є о. Йоан Лубів, ЧСВВ, який і виступив провідником даного курсу. В процесі роботи створюється чотири спільноти: «Друзі Клеопи», «Джерело Життя», «Неопалима Купина», «Нове Серце», які плідно працювали над запропонованим для роздумів темами: «Шлях до Емаусу», «Сім образів Слова Божого», «Сім наслідків Слова Божого», «Союз зі Словом», «Синагога».
   Слухаючи оповідь про мандруючих до Емауса, кожен пригадував свій шлях ... Стривожені учні – як часто ми буваємо такими? І лиш після зустрічі подорожнього, який запалює серця, з’ївши благословенного хліба з Його рук пізнаємо Ісуса, приймаємо Його і молимо, щоб залишився з нами …

Так часто я іду до Емауса
Втікаю від життя, що є трудним
Чому ж тоді не впізнаю Ісуса
Хоч маю віру, що іду за ним?


   За допомогою наочного матеріалу було представлено сім Образів Слова Божого: світильник і вогонь, меч, молоток, вода і дощ, мед, насіння, їжа. «Чи ж моє Слово не схоже на вогонь, Слово Господнє, – на молот, що розбиває скелю?» (Єр. 23,29).
   Слово Господнє дає сім наслідків: творить, розділяє, навертає, спасає, творить спільноту, тільки через Слово – сходить Святий Дух, тільки Воно веде до життя вічного. «Хто вірує, той живе життям вічним» (Йн. 6,47).
   Біблія веде живий діалог з нами, саме це осягнули слухачі курсу через наступну тему «Союз зі Словом Божим», яка розкривала необхідність слухання та читання Слова Божого, закликала до вивчення Слова задля скріплення віри в Ісуса Христа, запрошувала до молитви Словом Божим, до Його запам’ятовування, а головно життя Ним, і проголошення Слово Божого.
   «Людина носить в собі прагнення Бога» – говорив Бенедикт XVI. Усі пошуки людини знаходять своє сповнення лише у Бозі.
   Лише у Господі ми зможемо вповні жити, лише у ньому є любові джерело! Завершуючи оповідь хочеться звернутися до всіх: Бога ради, покайтеся, доки на покаяння маєте час: після смерті учинити того не зможете.

Віра Радь
Учасниця курсу
м. Сінтра
Категорія: Новини курсів у Португалії | Переглядів: 1344 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0