Чт, 25/04/2024, 01:28:04
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2011 » Листопад » 25 » ЖИТТЯ УЧНЯ
17:04:16
ЖИТТЯ УЧНЯ
   Нещодавно представники спільноти українських греко-католиків в Лісабоні прослухали євангелізаційний курс «Євангелист Йоан: виховання учнів». Чергові курси, проповідником яких був о. Йоан Лубів, ЧСВВ. Після почутого і пережитого дуже хочеться звернутися до всіх українців, хоча б до тих, які проживають в Португалії: «Приходьте і приводьте своїх дітей, друзів, знайомих. Нехай почують, навчаться і зрозуміють ті прості істини, яких навчає нас Христос. Щодня після прослуханого шкодувала про те, що не чують цього мої діти».
   Я щодня читаю Святе Письмо і усе мені було зрозуміло. Так здавалося до того часу, поки не прослухала курсів, на яких вчуся глибше розуміти прочитане, давати відповіді на чимало, здавалося б, простих запитань: Хто є учнем Ісуса? Яка мета учня? Яка методика навчання Ісуса? Якими повинні бути відносини учнів між собою та з Богом? Які засоби Бог застосовує для нашого очищення?
   Життя учня перетворюється на прославу Бога. Ми ходимо до церкви, сповідаємося, причащаємося, але чи ми справді є учнями Ісуса? Наскільки далеко ми знаходимось від Бога-Отця та від провідництва Святого Духа?
   Так само, як ми ліпили свої витвори з глини і потім з жалем спостерігали, як о. Йоан знову перетворював їх в шматок глини, так і з нами Бог творить те, що до вподоби Йому, а не нам, грішникам… Від нас лише залежить, чи впустимо ми Бога у своє серце, допустимо, щоб Він зліпив з нас те, що Йому вгодно.
   Закликаю усіх місцевих греко-католиків: приходьте і послухайте курси Школи Євангелізації Святого Апостола Андрія! Скористайтеся з нагоди послухати одного з наших кращих проповідників – о. Йоана, якого Господь посилає нам! Дякую Вам, отче, за Вашу плідну працю, мудрість у вливанні Слова Божого в наші серця, за те, що навертаєте грішників! Дякую Вам, отче, за сумлінне виконання покладеного на Вас обов’язку!

Любов Фостяк
Учасниця курсу
м. Лісабон
Категорія: Новини курсів у Португалії | Переглядів: 1046 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0