Ср, 17/04/2024, 01:31:39
Вітаю Вас, Гості
Головна » 2011 » Листопад » 25 » ЗУПИНИСЬ НА ХВИЛИНУ ...
16:53:25
ЗУПИНИСЬ НА ХВИЛИНУ ...

Зупинись на хвилину і збагни чом живеш...

 

Ці слова несуть в собі безмірну глибину, адже кожна людина повинна неодноразово замислитися над сенсом свого життя. Нещодавно, за сприянням духовного наставника нашої парафії – о. Йоана Лубіва, ЧСВВ, який сумлінно дбає, щоб зерно Божого Слова не заростало бур’янами гріха, в м. Лісабоні відбувся третій курс євангелізації "Йоан". Всі учасники курсу мали змогу відновитися в Святому Дусі та задуматися над своїм життям у цей нелегкий час. Курс дуже добре продумани, нам, його учасникам вдалося відчути, наскільки ми є близькими до Христа.

Основною метою курсу було формування учнів, на  зразок постаті улюбленого учня Ісуса – Йоана, який єдиний вистояв з Христом до кінця. Незважаючи на переслідування та утиски, Йоан не залишив свого Учителя ні на мить та пройшов з Ним всю Хресну дорогу. Саме він, вірний у своїй любові Ісусові, підтримував Пресвяту Богородицю під хрестом. Цей його вчинок спонукає замислитися, якою дорогою ми йдемо, куди прямуємо і чи завжди справді любимо Христа… Як ми поводимося за межами храму, в товаристві друзів, на пікніку, в парку? Чи не соромимося поширювати Слово Боже? Саме у цих відповідях на ці питання і криється те, наскільки близько ми знаходимося до Христа.

Слухачі курсу "Йоан" відчули себе учасниками Божого плану спасіння, наповнилися Божою благодаттю, щоб донести цю Господню любов ближнім, і своїм щоденним життям засвідчувати віру в живого Христа.

Під час курсу ми мали нагоду неодноразово зіграти ролі Христових учнів. В процесі курсу було створено чотири спільноти: "Учні Христові", "Правдиві учні в любові", "Благовість", «Учні Йоана». Учасники мали можливість в черговий раз замислитись, що є найбільшою цінністю нашого життя.

Не менш важливим був той момент, коли о. Йоан закликав нас заглянути у глибини своєї душі. Хто мав потребу, – відбув Святу Тайну Сповіді і прийняв Пресвяту Євхаристію, очистивши свою душу. Адже, як каже Христос: "Не  хлібом єдиним житиме людина..." т. 4, 4), а в іншому промовляє до нас: «Яка користь людині, як цілий світ здобуде, а занапастить власну душу?..." (Мт. 16, 26).

Завдяки нашому душпастиреві, ми ще раз заглибилися і усвідомили незбагненну суть Пресвятої Тайни Євхаристії, завдяки якій ми споживаємо на Святій Літургії не просто хліб і вино, а живого і всюдисущого Христа, який не припиняє вже упродовж 2000 літ постійно сходити до нас і перемінювати земні дари на небесні та вічні. На цей весільний бенкет Христос кличе особисто кожного, кажучи: «Прийдіть до Мене всі...» (Мт 11, 29).

З приводу цієї незвичайної і справді святкової події хочеться закликати всіх небайдужих до свого життя: любімо себе, любімо Христа, не будьмо закам'янілими до живого Слова Божої науки! Покажімо віру в Ісуса не лише носінням Біблії в портфелі, не звеличуймо Христа тільки вибраними цитатами зі Святого Письма, а живімо тим Словом Божим, читаймо Євангеліє з великою вірою, говорімо з Богом про вирішення наших реальних проблем! Не біймося заглянути в Обличчя Незвіданого Творця, простягнімо свої немічні руки в Його сильні долоні, віддаючи таким чином всі свої печалі, труднощі і проблеми! Нехай святі, непомильні, вічні правди живої Христової Церкви будуть нам Дороговказом у житті. Нехай все і всі, хто нас оточує, буде для нас свідченням присутності Божою.

Я, як учасник курсу, від імені всієї Лісабонської громади, з глибини серця прошу в Бога благословення для нашої церкви, наших священиків, організаторів та служителів курсу «Йоан», та особливо, для невтомного трудівника о. Йоана Лубіва, який, як добрий пастир дбає про своє стадо. Хочу подякувати Господеві за радість, за те, що Він є, любить і чекає Мене.

На цій ноті духовного піднесення хочу закінчити свої враження від почутого та побаченого, отриманого на курсі "Йоан". Нехай Пресвята Марія буде завжди з нами, а тому просімо Її неустанно:

 

Хочемо бути з Тобою

В царстві воскреслого Сина

Мамо, візьми нас до Себе

І хорони нас, Єдина!

Світлана Чорна-Киба
Учасниця курсу

 

Категорія: Новини курсів у Португалії | Переглядів: 1130 | Додав: osbmpt | Рейтинг: 0.0/0